Onderwijsadvies en coaching | Deelstra Onderwijsadvies
46
page,page-id-46,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

DIENSTEN

  • Meekijken naar de onderwijskwaliteit
  • Werken aan systematische kwaliteitszorg
  • Begeleiden van processen
  • Coaching van leerkrachten, Intern Begeleiders en directeuren
MAAK AFSPRAAK

MEEKIJKEN NAAR DE ONDERWIJSKWALITEIT

Scholen werken graag aan de verbetering van de onderwijskwaliteit. Maar waar moet de focus de komende periode liggen ? Wat gaat goed, wat kan beter ? Deelstra Onderwijsadvies kijkt met een frisse blik  naar de onderwijskwaliteit. Aandachtspunten hierbij zijn onder andere de kwaliteitszorg, het pedagogisch didactisch handelen, de zorg voor leerlingen, de resultaten en de onderlinge samenhang. Deelstra Onderwijsadvies kan op een heldere wijze bevindingen terugkoppelen en komen tot aanbevelingen die gebruikt kunnen worden voor een schoolverbetertraject.

 

.

WERKEN AAN SYSTEMATISCHE KWALITEITSZORG

‘Quality means doing it right when no one is looking’ – Henry Ford

Een uitspraak die helder maakt waar het om gaat. Kwaliteit hoort er altijd te zijn en mag geen toeval zijn. Daarom is systematisch werken aan kwaliteit noodzakelijk. Kwaliteitszorg is de permanente, systematische en cyclische aandacht voor het bepalen, bewaken en verbeteren van de kwaliteit (Q* primair). Systematisch de goede dingen doen klinkt simpel, maar in de praktijk is het vaak wat lastiger. Deelstra onderwijsadvies maakt graag op bestuursniveau en schoolniveau de koppeling met de onderwijspraktijk en maakt het praktisch en overzichtelijk.

BEGELEIDEN VAN PROCESSEN

Deelstra Onderwijsadvies beschikt over ruime ervaring in het begeleiden van risico, zwakke en zeer zwakke scholen. Als procesbegeleider begeleidt zij intensief scholen om de juiste stappen te zetten in het verbeterproces en deze te monitoren. Daarnaast fungeert zij als sparringpartner van de directeur en kan deze ondersteunen gedurende het verbeterproces.

COACHING VAN LEERKRACHTEN, INTERN BEGELEIDERS EN DIRECTEUREN

Onderwijs stelt hoge eisen aan de professionaliteit van de medewerkers. Het onderwijs is net als de samenleving continue in beweging en stelt hoge eisen aan het vakmanschap in niet altijd makkelijke omstandigheden. Deelstra onderwijsadvies coacht op een praktische wijze leerkrachten om hun pedagogische en didactische vaardigheden te vergroten en ondersteunt graag Intern Begeleiders om met een frisse blik gezamenlijk de zorgstructuur in kaart te brengen en waar nodig te verbeteren.

Het beroep van schoolleider kan zeer complex, divers en veeleisend zijn. De kwaliteit van het onderwijs behoort voorop te staan, maar de waan van de dag zorgt er vaak voor dat schoolleiders minder toe komen aan onderwijskundig leiderschap. Een schoolleider moet een alleskunner zijn en moet zich op allerlei vlakken kunnen verantwoorden. Het schoolleiderschap is een prachtig vak, maar het vraagt veel. Deelstra onderwijsadvies kan schoolleiders ondersteunen en coachen daar waar het echt om gaat. Goed onderwijs voor ieder kind!

MEER WETEN OF EEN AFSPRAAK INPLANNEN?